Om

Akupunktør Tone Svarthaug

Gjøvik Akupunktur ble etablert i 2013.  Klinikken drives av akupunktør Tone Svarthaug.

Tone er utdannet sykepleier ved Høgskolen i Sør-Trøndelag i 1994, og har videreutdanning i kreftsykepleie fra Haukeland Sykehus i 2002.  Hun har en bachelorgrad i akupunktur fra Norges Helsehøyskole Campus Kristiania, Institutt for akupunktur, 2013. Bacheloroppgaven omhandlet kosthold ved irritabel tarm syndrom (IBS), og fikk utmerkelsen Årets bacheloroppgave 2013.

I dag er ikke akupunktør noen beskyttet tittel, som i praksis betyr at hvem som helst kan kalle seg akupunktør. Tone Svarthaug er medlem av Akupunkturforeningen (tidligere NAFO). Akupunkturforeningen stiller strenge krav til sine medlemmer om blant annet utdanning (minimum 240 studiepoeng, tilsvarer 4 års fulltidsutdanning på høgskolenivå), etikk, hygiene og taushetsplikt, som igjen gir trygghet for pasienten. Akupunkturforeningens mål er å få en autorisasjon for akupunktører som helsepersonell.

Et av behandlingsrommene hos Gjøvik AKupunktur.

Gjøvik Akupunktur tilbyr klassisk akupunktur, triggerpunktbehandling, koppingmassasje og kostholdsveiledning i henhold til tradisjonell kinesisk medisin. Tone er også i gang med etterutdanning i dry needling/IMS (intramuskulær stimulering), som er et godt hjelpemiddel ved for eksempel korsryggsmerter eller nakkeplager.